top of page

3 Tips voor het verbeteren van je service snelheid.

Wil je jouw spel naar een hoger niveau tillen en meer snelheid aan je service toevoegen? Dan ben je op de juiste plek aangekomen! In deze blogpost gaan we in op drie eenvoudige maar zeker effectieve tips om je te helpen met meer snelheid en kracht te serveren. Je hoeft je hele techniek niet opnieuw op te bouwen of te worstelen met complexe aanpassingen. In plaats daarvan richten we ons op geleidelijke veranderingen en slimme oefeningen. Laten we dus aan de slag gaan op weg naar een krachtigere service.


Tip 1: Houd je racket losjes vast en richt het dopje van je racket naar de bal

Om de snelheid van je service aanzienlijk te verhogen, is het belangrijk dat je ontspannen je racket vasthoud. Een veelgemaakte fout, is dat spelers hun racket vaak te stevig vasthouden, wat hun vermogen om kracht te genereren belemmert. Om de snelheid van je service te maximaliseren, behoud je een losse grip en richt je het dopje van je racket naar de bal vlak voordat je contact maakt.


Dopje naar de bal
Arthur Fils

Tip 2: Gebruik je benen voor een krachtige service

Een ander gebied waar veel spelers de plank misslaan, is hoe ze hun benen gebruiken. In plaats van alleen hun benen te gebruiken voordat ze de bal opgooien, moeten ze leren hoe ze hun benen effectief gedurende de hele service kunnen benutten. Laad je benen tijdens of net na de opgooi op en laat die opgeslagen energie vrijkomen wanneer je klaar bent om maximaal impact te maken met de bal. Het is bijna alsof je in de bal springt op het moment van impact. Bonus tip: richt je focus op een goede landing na je service. Als je bijvoorbeeld, net als ik, linkshandig bent, concentreer je dan op een stevige landing op je rechterbeen. Beïnvloedt het je servicesnelheid direct? Nee, maar het helpt bij het genereren van meer kracht in je benen en dit zorgt voor een meer doelgerichte en gecontroleerde service.


Serves van Arthur Fils
Arthur Fils

Tip 3: De juiste aanpak in de sportschool voor meer kracht

Het verbeteren van je servicesnelheid gaat verder dan de tennisbaan; het strekt zich uit tot de sportschool. Veel tennisspelers richten zich voornamelijk op hun prestaties op de baan, maar als je serieus bent over het verbeteren van je spel en servicesnelheid, moet je kracht en atletisch vermogen in je lichaam ook trainen buiten de baan. Daag jezelf uit met een gevarieerd sportschoolprogramma dat sprongen, worpen, sprints en natuurlijk voldoende oefeningen voor je service bevat. Door je tennistraining aan te vullen met gerichte workouts, ben je beter voorbereid om het volledige potentieel van je service te benutten.


Heb je behoefte aan meer gedetailleerde informatie over hoe je je sportschoolworkouts als tennisliefhebber kunt aanpassen? Neem gerust contact met ons op! Wij bieden een speciaal programma aan dat is ontworpen om je spel naar een hoger niveau te tillen, met aandacht voor verschillende aspecten, waaronder fysieke, technische, tactische en mentale aspecten, zodat je uitgebreid voorbereid bent. Als je geïnteresseerd bent, bekijk dan ons progressie programma op de website. Meer op zoek naar wat persoonlijke begeleiding? Wij bieden online coaching aan om zo samen stappen te gaan maken in jouw spel. Perfect voor als je persoonlijke feedback met een doelgericht plan wil voor maximale groei. Voor meer informatie bekijk onze website voor online coaching.

Bekijk de video hieronder voor extra toelichting:


165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Verbeter je spel op alle vlakken

Image by Fei Chao
bottom of page