top of page

Wat als je beter wilt worden, maar geen trainer hebt of wilt?

Bijgewerkt op: 21 jan. 2022


Wat als je beter wil worden, maar geen trainer hebt?

Dan moet je jezelf maar gaan trainen.

Dat is best fijn als je dat eenmaal kan want geloof mij: je leert er (mogelijk) nog veel meer van. 


Tuurlijk zijn trainers belangrijk en kunnen ze je heel veel leren zodra ze naast je op de baan staan. Maar uiteindelijk gaat het er om dat je veel uren maakt, veel ballen slaat en weet waar je aan moet werken. De trainer bedenkt oefeningen waardoor je spel verbeterd maar een technische tip kan je juist van je groei afhouden. 

Goede trainers weten wat wel te zeggen en wat niet. Ze weten wat je nodig hebt en wat niet. Helaas zijn er niet super veel goede trainers voor recreatief niveau. Ze geven tip na tip en jij hoopt maar na 1 uur in de week tennissen progressie te boeken. 


Na 5 jaar les is er weinig veranderd… zo gek! Vinden wij van niet. 


Er mist iets. Er mist zelfstandigheid om jezelf beter te maken. Er missen uren. Er missen geslagen ballen. Er mist ervaring en vertrouwen. 


Wat je nodig hebt is dat je weet wat je moet verbeteren in jouw spel. Wij kunnen je daar mee helpen.


Kom naar ons eerstvolgende event in Amsterdam: Approach Your Game. We gaan met je persoonlijke plan aan de slag waardoor jij precies weet wat je te doen staat. Je moet met je plan aan het werk, bijslijpen en je zal merken dat je je eigen spel beter gaat kennen. 

Als je weet waar je aan moet werken wil je natuurlijk weten hoe je dat doet. 


In het kort is dat: uren maken. Zeker 2x in de week een uur tennissen is ons advies. Met 1x in de week tennissen red je het niet. Helaas. Met meer uren gaat het uiteraard beter.

En ik hoor je denken: pfff maar ik heb het zo druk. Oké… snap ik. Ik ook. Uiteindelijk hebben we wel allemaal dezelfde uren op een dag maar is je planning van belang. Wat je daar voor nodig hebt is ritme. Ritme vind je bij het volgen van tennisles: je gaat bijvoorbeeld elke woensdag. Maar zodra je een keer niet kan betaal je wel, maar volg je geen les. Als je zelf de touwtjes in handen hebt kan je alsnog elke woensdag gaan, elke vrijdag en elke zondag en financieel gezien veel minder uitgeven terwijl je spel wel beter wordt.


Zeg niet: ik wil 2x in de week gaan tennissen. 


Zeg: ik GA op maandagochtend met Mark tennissen en donderdagavond met Denise. 

Niks anders. Geen switches in je agenda. Deze 2 dagen staan 100% vast. Alles wat ERBIJ komt is mee genomen. 

WAT MOET JE DAN DOEN OP DE BAAN?

Je moet gaan focussen op skills, af en toe werken aan techniek en wekelijks werken aan je tactiek en mentaliteit. 

Je wil betere ballen slaan: zijn skills voor nodig. Werk daar dus altijd aan. 

Je wil uiteindelijk meer rek hebben qua skills: verbeter dan af en toe je techniek. 

Je wil focus hebben en zonder na te denken ballen slaan: focus daarom op je skills zodat je probeert de bal ergens te krijgen ipv hoe je precies moet staan en slaan. Nadenken zorgt voor ellende.


Als je 8x in de maand traint, ga je 6x trainen door op je skills te focussen. Je creëert oefeningen waardoor je de bal op de plek krijgt waar je het wilt. Weet je van jezelf dat je backhand-on-the-run slecht is en je de bal maar moeilijk cross krijgt? Dan ga je zorgen dat je maatje vaak de bal op jouw backhand speelt waardoor jij kan oefenen. 

Desnoods start jij vanaf je forehand hoek zodat je maatje de eerste opspeelbal op je backhand speelt. Jij mag pas rennen als je maatjede bal speelt. 

Op die manier verbeter je je zwakke punt en kan jij manieren bedenken om andere punten ook aan te pakken. 

Technisch heb jij 2 aandachtspunten per maand nodig. Die geven wij jou waardoor je merkt dat je je skills nog makkelijker behaald. Het is even wennen wanneer je technisch iets aanpast… maarja dat kost dus ook tijd. 

NO quick fixes.

Investeer in je spel.

Geniet van je progressie.


100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Verbeter je spel op alle vlakken

DSCF4057-RAF_DxO_DeepPRIME-min.jpg
bottom of page