top of page

Kom in de ranglijst met Kiki en Roger

Bijgewerkt op: 24 jan. 2022

Je speelt een wedstrijd bij jou op de club tijdens een toernooi en je verliest met 6-4 5-7 5-7. Je baalt dat je verloren hebt maar je bent ook trots, je hebt heel goed getennist tegen een goede tegenstander. De volgende dag kijk je naar je rating en zie je dat je er op papier op achteruit bent gegaan. Nu is je verliespartij nog even wat vervelender. Je tegenstander won 18 games en jij 16… So close. “Verdien ik daar geen punten voor?!” Nee, helaas niet. Daarbij ben je nu ook gezakt op de Nederlandse ranglijst. Balen!

Universal Tennis Rating pakt dit anders aan. Zij kijken naar de score van de wedstrijd, het niveau van de tegenstander en de resultaten van je laatste 30 wedstrijden. zij zorgen ervoor dat je bij zo’n verlies partij wel beloont wordt. Verlies je dus met 6-0 6-0, dan krijg je geen punten. Win je dik van iemand die niet dicht bij jouw niveau in de buurt komt, dan zal je ook weinig punten krijgen.


Voor wie is de UTR.

De UTR is voor elke tennisser, wereldwijd! Je kan alleen niet altijd UTR wedstrijden spelen. De wedstrijden zijn gebonden aan toernooien en evenementen. Je kan dus niet met je beste vriend de baan op gaan en vervolgens de score op UTR plaatsen en stijgen in de ranglijst. De toernooien waarbij je wel UTR wedstrijden kan spelen zijn vaak de Ten-Pro, Tennis-Europe, ITF, ATP en WTA wedstrijden. Daarbij zijn er een aantal organisaties ook bij de UTR aangesloten waardoor het mogelijk is officiële UTR wedstrijden te spelen.


Kom op de wereldranglijst en vergelijk jezelf met jouw idool.

Een van de organisaties die de bevoegdheid heeft gekregen om UTR wedstrijden te organiseren is de Kim Clijsters Academy. Op 16 september 2018 hebben wij voor het eerst met 10 Tennis the World spelers UTR wedstrijden gespeeld. Wij speelden wedstrijden tegen de Belgen en staan nu in de wereldwijde ranglijst. Er kan niet tijdens elke reis UTR wedstrijden gespeeld worden, maar dat proberen wij elke editie wel te doen. Hoe gaaf is het als je in een ranglijst komt met bijvoorbeeld Kiki Bertens en Roger Federer.

Wat zou je er van vinden om een UTR te krijgen? Meld je aan voor een reis!

En ohja:

Rating 16,5 = goed.

Rating 1 = niet zo goed

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Verbeter je spel op alle vlakken

DSCF4057-RAF_DxO_DeepPRIME-min.jpg
bottom of page