top of page

Tennissen met mensen van eigen niveau

Bijgewerkt op: 24 jun. 2022


Regel número uno: ga tennissen met mensen van je eigen niveau.

Toch bleek dit uit een klein onderzoek dat het zo gemakkelijk is voor veel mensen om te tennissen met mensen van eigen niveau.

Je bent lid bij een club waar mensen niet zo fanatiek zijn als jij.

Ze willen niet zo vaak tennissen als jij.

Ze hebben niet hetzelfde niveau.

Met als gevolgen dat jij je motivatie verliest, niet zo goed wordt als je nou kunnen worden en misschien wel zelfs stopt met tennis.

Ik hoop dat dat dit bovenste niet voor jou geldt, maar als dat wel zo is dan gaan we daar nu wat aan doen!


Verbeter je omgeving

Ik ben opgegroeid in Waverveen, een klein boers dorpje tussen Amsterdam en Utrecht. Bij mij in de buurt woonde weinig mensen van mijn leeftijd. Op jonge leeftijd speel je toch wel vaak met mensen die bij je in de buurt wonen, maar dat deed ik dan door bij vriendjes na school te blijven spelen of door naar TV Mijdrecht te gaan.

Dit geeft al aan dat je omgeving belangrijk is EN dat je er zelf invloed op hebt.

Als jij beter wil worden in tennis is dit ook belangrijk: je moet simpelweg mensen hebben om mee te tennissen. Als jij beter wil worden is het al helemaal belangrijk dat dit mensen zijn van jouw niveau en gelijke motivatie, of eigenlijk nog beter zijn en het maximale van je vragen.


meer tennismaatjes krijgen
  1. Ga bij je club kijken wie er van jouw niveau is.

  2. Spreek diegene aan en vraag om te gaan tennissen.

  3. Is er een match in niveau en motivatie: hou contact. Is dat er niet, ga dan terug naar stap 1.


tennis maatje omgeving verbeteren

Doe mee aan competitie en toernooien

Door aan de competitie en de toernooien mee te doen kom je automatisch met mensen van jouw niveau in aanraking. Zo kan ik mij nog goed herinneren dat ik als kleine jonge vooral met mijn vader tenniste, tot dat ik toernooien ging spelen en elke week wel met een vriendje (Casper) kon gaan vrijspelen. Tot dat ik mee deed met het jeugd toernooi bij de club: toen had ik er ineens +5 tennisvriendjes bij.

Schrijf je in bij toernooien van je eigen club en die van in jou omgeving. Je zal merken dat dit helpt! Doe het, ook als je daar in het begin wellicht tegen op kijkt.


Wat als je echt niemand weet te vinden bij jouw club (en omgeving)?

Dat kan natuurlijk, dat er echt niemand is van jouw niveau met dezelfde motivatie. Zo vertelde iemand mij tijdens dat ik onderzoek deed dat hij bij zijn club dichtbij huis twee mensen kent van niveau 5 en dat de rest niveau 8 en de meeste niveau 9 zijn. Hijzelf is niveau 7 en wil richting die 6. Hij is ervan overtuigd dat als hij met meer 7tjes en 6tjes kan tennissen, dat hij dan snel beter wordt. Daar zijn wij bij Tennis the World ook van overtuigd.

Om te voorkomen dat je gedemotiveerd raakt moet je wellicht de volgende stap gaan nemen: wordt lid bij een andere club!

Desnoods rij je er net even meer kilometers voor, maar dan heb je ook echt wat.

Beter iets heel goed doen, dan iets half.


Jouw stappenplan richting een betere omgeving

Stap 1: bedenk waarom je zelf tennist en wat je zou willen bereiken. Stap 2: bedenk wat je er voor zou willen doen om beter te worden (bijv 3x in de week tennissen). Stap 3: ga opzoek naar mensen van jou niveau en vraag of ze met je willen tennissen en vraag stap 1 en 2 aan hen. Stap 4: doe mee aan competities en toernooien om je omgeving te verbeteren en vraag stap 3. Stap 5: overweeg om lid te worden bij een andere vereniging als dit voor jou nodig is. Stap 6: zorg voor regelmaat in het tennissen (elke dinsdag, en donderdag). Stap 7: je hebt nu een goede omgeving. Tijd om de TTW methode toe te passen.


Boost je omgeving met onze Community en kom in contact met gelijkgestemden

Wil je direct hulp en in contact komen met mensen van jouw niveau en jouw motivatie?

Dan is ons lidmaatschap perfect voor jou. Je wil beter worden toch? Je wil een betere omgeving en tennissen met mensen van eigen niveau? Game. Set. Match.

Door ‘lid’ te worden bij ons kom je ook gelijk in contact met onze anderen leden. Een warm bad van gelijkgestemden mensen die net als jij beter willen worden.

Leer van elkaar en chat om af te spreken op de baan.


622 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Verbeter je spel op alle vlakken

DSCF4057-RAF_DxO_DeepPRIME-min.jpg
bottom of page