top of page

Hoe je duurzame stappen maakt in je spel als tennisser

Bijgewerkt op: 24 jun. 2022

Je houdt van hem of je ‘haat’ hem; Djokovic is een legende.

Gisteren won hij Wimbledon en staat daarmee op 20 Grand Slam titels, net als Federer en Nadal.

Ik ben nu 24 jaar en precies 13 jaar geleden wisten Federer en Nadal mij te inspireren met hun spel tijdens de Wimbledon finale van 2008. ‘Oh maar dit is tennis’ dacht ik.

Ik kan mij nog herinneren dat de mensen om mij heen zeiden; ‘dit zijn de aller aller allerbeste, al won wel ‘ene’ Djokovic begin dit jaar de Australian Open’. En dat klopt, Djokovic won toen zijn #1 Grand Slam titel. Zo lang zijn ze dus al aan de top.

Hoe hij zich tussen de ‘Golden Boys’ Federer en Nadal heeft weten te tennissen is pas echt inspirerend. En nu moet ik eerlijk zijn; Djokovic is niet mijn favoriet ;). Maar daar heb ik het hier niet over…

Waar ik het wel over wil hebben is hoe Djokovic dit gedaan heeft (naar mijn idee) en wat jij hier aan kan hebben:

1. Hij heeft een super uitdagend maar een voor hem haalbaar doel:

Vanaf dat hij tennist wilde hij al de #1 van de wereld worden, trainde hier onwijs hard voor en wist in zijn hele carrière van topspelers te winnen. Elke fase bestond uit 1% beter worden dan gisteren. Nu is dat het record van aantal Grand Slams verbreken.

Take away: stel een doel die uitdagend en haalbaar is.

2. Holistische trainingsaanpak:

Djokovic doet voor elke sportactiviteit een goede warming-up, doet aan yoga, hij eet voeding in plaats van vulling en neemt altijd de tijd voor zijn eten, train zijn fysiek en mentale skills naast de baan, heeft een tactische/strategische coach en maakt onwijs veel trainingsuren op de baan.

Take away: train niet alleen je slagen, maar kijk ook naar je fysieke activiteiten, je tactische ontwikkeling, je mentale skills en je voedingspatronen.

3. Een sterke omgeving:

Zijn team is next level. En voor elk onderdeel heeft hij mensen om hem te helpen naar the next level. Maar ook zijn rivalen Federer en Nadal zijn belangrijk voor hem. Zo zei hij gisteren: “Roger en ‘Rafa’ zijn legendes in onze sport en de belangrijkste tegenstanders van mijn carrière. Zij zijn de reden waarom zo ver heb kunnen komen en ik dit heb kunnen bereiken”

Take away: zorg dat je tegen sterke tegenstanders komt te staan en een trainer + maatjes hebt waar je mee kan trainen.

En elke prof beheerst deze 3 aspecten natuurlijk, maar de mentale power van Djokovic is ongekend naast alle skills die hij heeft op (en naast) de baan.

Dus:

  1. Is het jouw doel om progressie te boeken in je spel en een bepaald niveau te halen of een bepaald toernooi te winnen (of lekkerder te tennissen)?

  2. Wil jij werken aan elk aspect van je spel? Dus fysiek (eindelijk eens) echt fit zijn, mentaal de baas zijn, tactisch slim spelen en de skills hebben om het uit te voeren?

  3. Wil je een trainer die je uitdaagt en verder coacht met een omgeving die je motiveert?

Als hier één ‘nee’ bij zit, dan moet je niet bij Tennis the World zijn.

Wij zijn er voor de fanatiekeling die 3x ‘ja’ antwoord op deze vragen.

Dus… wil jij net als Djokovic Wimbledon… uhm… op jouw niveau gave stappen zetten in je spel? Klik dan hier en maak het verschil!

Je hebt namelijk niks te verliezen.

Je kan alleen maar winnen.

127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Verbeter je spel op alle vlakken

DSCF4057-RAF_DxO_DeepPRIME-min.jpg
bottom of page